top of page

«Нам є чим здивувати дітей». Як і для чого освіта, бізнес і влада можуть співпрацювати

Майже 55% українських компаній відчувають гостру нестачу робітничих кадрів. Нині найбільший попит — на електромонтерів, зварювальників, слюсарів, інженерів. У чому ж причина такого дефіциту і як професійна освіта здатна змінити ситуацію?


На серпневому форумі у Львові, який Швейцарсько-український проєкт DECIDE організував у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, представники освіти, влади та бізнесу шукали шляхи для подолання цих викликів.


Одним зі шляхів покращення якості та іміджу профтехосвіти є залучення бізнесу. Нові партнерства допоможуть закладам профтехосвіти залучити інвестиції в інфраструктуру, забезпечувати студентів необхідними інструментами для навчання.


На заході освітні експерти та представники великих компаній також обговорили, як підвищити престиж робітничих професій та залучити більше молоді до навчання у профтехах. Адже на сьогодні молодь часто недооцінює перспективи робітничих професій.


Як співпраця освіти, влади й бізнесу може стати рушієм відновлення країни? Як із дуальною освітою працює підприємство «Сферос-Електрон»? Які пріоритети щодо популяризації та розвитку профтехосвіти у Швейцарсько-українського проєкту DECIDE?


Відповіді на ці та інші важливі питання реформування системи профтехосвіти — в конспекті з форуму за посиланням.

Коментарі


Останні публікації

bottom of page