top of page

Проєкт DECIDE модернізував укриття Чернігівського ліцею №22 та перетворив його на сучасний освітній хаб

Чернігівський ліцей №22 тепер має не просто безпечне укриття, а й сучасний освітній хаб завдяки Швейцарсько-українському проєкту DECIDE.


В ремонтні роботи в укритті інвестували понад 4 мільйони гривень, з яких 3 мільйони спрямовано на реконструкцію приміщення, а близько 734 тисяч гривень — на створення освітнього хабу. Зокрема, закупівлю техніки, меблів та іншого обладнання.


В укритті Чернігівського ліцею №22 відремонтували понад 370 м² простору: провели демонтаж, залили нові підлоги, встановили систему водопостачання та каналізації, провели електрику й встановили вентиляцію. Укриття обладнали ноутбуками, планшетами, мультимедійним проєктором, фліпчартами та сучасними меблями для комфорту учнів.


Створенню укриття в ліцеї передували тренінги, які для учнів ліцею провели експерти Проєкту DECIDE. Діти та підлітки працювали над написанням проєктів, організували справжнє голосування з агітацією та обрали переможця.


Більшість голосів здобув проєкт «Chill up». Відтак в укритті зʼявився хаб для відпочинку та соціалізації учнів під час тривог або у вільний час. Для реалізації «Chill up» команда отримала додаткові 50 тисяч гривень. За ці кошти закупили настільні ігри, м'які крісла-мішки, кулер для води та навіть кавомашину.


Як трансформувалося укриття на базі ліцею показуємо в дописі на Facebook-сторінці DECIDE


Нагадаємо, що «DECIDE: ВІДБУДОВА» — це ініціатива Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, що покликана допомогти громадам Чернігівської, Одеської та Полтавської областей у відновленні доступу до безпечної освіти для 17000 через відновлення шкіл та облаштуванні шкільних укриттів.


Проєкт DECIDE впроваджується ГО DOCCU та PHZH International Projects in Education за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.


Comments


Останні публікації

bottom of page