Розпочався новий напрям «Кулінарні Хаби. Навчання майстер-тренерів»
Попри всі виклики війни реформа шкільного харчування продовжується!
Завдяки підтримці Швейцарії та незмінного лідерства Першої Леді Олени Зеленської, Швейцарсько-український проєкт DECIDE реалізує напрям з реформування профтехосвіти, зокрема й кулінарного спрямування.
Проєкт DECIDE підтримає створення 3 кулінарних хабів у профтехах Чернігівської, Львівської та Київської областей разом з Міністерством освіти та науки та партнерськими ОВА, а також підготує викладачів для цих та інших хабів з усієї країни!
Для реалізації завдання у липні стартував новий напрям «Кулінарні Хаби. Навчання майстер-тренерів».
Серед партнерів напряму — команда Громадської асоціації Cult Food, Євген Клопотенко у співпраці з експертами Національної асоціації громадського харчування під егідою Міністерства освіти і науки України та команди реформи шкільного харчування.
Вже розпочалося онлайн-навчання для 240 майстер-тренерів з усієї країни. З-поміж усіх учасників навчання будуть обрані 40 кращих, які візьмуть участь ще й в офлайнових майстер-класах.
Майстер-тренери — це ті, хто потім каскадним методом буде творити зміни! Адже вони отримають сертифікати експертів кулінарного спрямування і попрямують у свої області вчити викладачів профтехів. А ті, згодом, будуть вчити кухарів закладів освіти.
Вже найближчі роки кулінарні хаби профтехів зможуть охопити всіх шкільних кухарів та викладачів профтехів, які готують студентів-кухарів.
Проєкт «Кулінарні Хаби. Навчання майстер-тренерів» реалізується в межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, що впроваджується в Україні консорціумом у складі DOCCU та PHZH за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.
Проєкт з навчання майстер-тренерів розроблено і впроваджується в межах реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року.
Ознайомитися із документом: bit.ly/3QCfMBM