top of page

«Відбудовувати Україну руками українців»: як і для чого освіта, бізнес та влада мають взаємодіяти

Чи знали ви, що лише 20% українських випускників шкіл обирають професійну освіту, тоді як у ЄС цей показник сягає 60-70%? Чому так? І що можна зробити, щоб змінити цю тенденцію?


Відповіді на ці запитання шукали під час форуму «Партнерство освіти, бізнесу та влади заради відновлення та розвитку України: місія (не)здійсненна?», який нещодавно відбувся у Львові.


Проєкт DECIDE активно підтримує реформу професійної освіти, адже саме вона може стати ключем до відновлення України. На форумі, де зібралися понад 300 учасників, включно з представниками бізнесу, МОН, обласних військових адміністрацій та міжнародних проєктів, обговорювали, як створити сучасні умови для підготовки кваліфікованих фахівців, здатних відбудовувати країну.


«За оцінками аналітиків, 55% компаній уже зараз відчувають брак робітничих кадрів. Найбільший запит — на працівників у сфері будівництва, транспорту, металургії, машинобудування, промисловості. Цих фахівців готує система професійної освіти. Тож в межах напряму “DECIDE: ПРОФТЕХ” ми відпілотуємо комплексний підхід до організації кар’єрного супроводу учнів у виборі майбутньої професії з фокусом на професійне спрямування. Для впровадження пілоту ми сприятимемо налагодженню співпраці між партнерськими ОВА, територіальними громадами, профтехами, школами та бізнесом. Разом вони будуть демонструвати молоді переваги професійної освіти та відкривати різноманітний світ професій», — каже Валентина Полторак, менеджерка Швейцарсько-українського проєкту DECIDE.


Чому професійна освіта має стати новим трендом у нашій країні — читайте у матеріалі за посиланням.

Comments


Останні публікації

bottom of page